Elektronica inzameling

“E-waste zorgvuldig ingezameld”

Elektronisch afval bevat schadelijke, Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS-stoffen), zoals zware metalen (lood, kwik, cadmium en chroom), halogenen (broom en chloor) en broomhoudende vlamvertragers. Bovendien bevat elektronica vaak (bedrijfs)gevoelige data.

Daarom is het belangrijk dat we elektronica apart, volgens speciale procedures en in lijn met nationale en internationale wetgeving inzamelen, sorteren, demonteren en verwerken. Zo zorgen we ervoor dat de giftige stoffen niet in het milieu terechtkomen, en gevoelige data niet op straat eindigen.

Jouw e-waste veilig ingezameld

Wee do it verzamelt elektronisch afval voor producenten en gebruikers. Of het nu gaat om computers of routers, industriƫle apparatuur of smartphones. Dankzij de VIHB-registratie zijn we bevoegd elektronisch afval in te zamelen en te vervoeren. Zo garanderen we dat jouw elektronisch afval veilig en zorgvuldig wordt ingezameld.

Elektronisch afval aanmelden en laten ophalen?

Ontzorgd van inzameling tot verwerking

Wat gebeurt er na inzameling?

Na(ast) inzameling zorgt Wee do it ook voor de verwerking en vernietiging van e-waste:

  1. Sorteren en demonteren: na de inzameling sorteren en demonteren we het elektronisch afval. Dat gebeurt vooral in sociale werkvoorzieningen (Cenelec gecertificeerd) binnen Nederland, volgens strenge normen en richtlijnen. Zo helpen we niet alleen het milieu, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  2. Verwerken en recyclen: na het sorteren en demonteren verwerken we het elektronisch afval volledig en milieuvriendelijk.

Vernietigingscertificaat

De datavernietiging vindt plaats in eigen beheer. Na het inzamelen en vernietigen van jouw elektronica en data ontvang je van ons een digitaal Wee did it-vernietigingscertificaat. Dat is het bewijs dat de aangeboden data volledig en op milieuvriendelijke wijze zijn vernietigd.

100% datavernietiging garantie
Wee do it together

#Electronica inzamelen